Skepparholmen Nacka

DSC03896

Marknaden för den populära IR-bastun fortsätter att växa explosionsartat och blir ett allt vanligare inslag på moderna spaanläggningar. Som ett steg i att utveckla sin upplevelse har nu Skepparholmen Nacka kompletterat sitt utbud med en Infraröd bastu från Tylö.

På Spa- och möteshotellet Skepparholmen Nacka möts gästerna av en upplevelse som stimulerar alla sinnen. Vackert beläget i Stockholms innerskärgård och med utsikt över Saltsjön kan Skepparholmens spagäster luta sig tillbaka och hänföras av den naturnära omgivningen. 

När diskussionen om en eventuell renovering tog vid var målet att hitta ett komplement till hotellets befintliga spaupplevelse, och inte minst en förnyad upplevelse för gästerna. Jenny Strömberg är spachef på Skepparholmen Nacka och hade även hon märkt den höga efterfrågan på IR-bastu:

”Vi vill utveckla och förnya oss och har sett att Infraröd bastu har blivit populärt. Vår ambition var att komplettera vårt spa med något riktigt härligt och omtänksamt för våra gäster. Det är verkligen roligt att se att vår nyinstallerade IR-bastu blivit en så uppskattad nyhet hos oss”

DSC03846

DSC03950

Med hotellets naturnära upplevelse i åtanke skapade Tylö en stillsam och omfamnande miljö där kontrasterna i materialvalen symboliserar naturtrogen och modern design. Resultatet blev svarta taika-paneler kombinerat med en sliminredning i al.

“Inredningen är tillverkad i Tylös slimbräda i träslaget al med dekorraster i Tylös classicbräda. Detta för att skapa mer liv i utrymmet och matcha IR-panelerna på väggarna” säger Wilhelmina Fernebrand, projektsäljare på Tylö.

Då IR-panelerna värmer kroppen inifrån kompletteras värmen från panelerna med ett aggregat som gör att rummet håller en konstant temperatur på 45 grader. Något som är nödvändigt i större rum för att förbättra helhetsupplevelsen! 

DSC03932

DSC03887

DSC03896

 

Vad är skillnaden mellan IR-bastu och traditionell bastu? 
En infraröd bastu använder ljus av infraröda våglängder för att värma upp kroppen. IR-bastun värmer alltså upp personen i bastun, snarare än luften runt omkring som i en traditionell bastu. Detta gör att infraröd bastu upplevs som svalare och mildare än en traditionell bastu, och är ett bra alternativ för den som upplever traditionell bastu för varm. Den infraröda bastun resulterar i samma avslappning och svettning som den traditionella bastun, och dessutom med en rad hälsofördelar så som lindring av värk, förbättrad blodcirkulation, stärkt immunförsvar och förbättrad sömn.

Utforska infraröd bastu