4 hälsofördelar med ånga

VCSMheader (2)

Forskning visar nu att ångbad kan ha positiva effekter på vår fysiska och mentala hälsa. Listan över hälsofördelar för både kropp och själ kan göras lång och ibland låter det nästan för bra för att vara sant. Vi har listat fyra hälsofördelar med att sitta i en ångbastu.

woman_in_steam_sauna

Kan minska stress

Värmen, tystnaden och ensamheten hjälper dig att slappna av. Värmen från bastun gör att kroppen släpper ut endorfiner och andra ”må bra” kemikalier som motverkar de skadliga hormonerna som orsakas av stress.

Kan hjälpa dig sova bättre

Genom att höja din kroppstemperatur i bastun precis innan det är dags att gå och lägga sig, gör att din kropp automatiskt börjar arbeta för att justera temperaturen efteråt. Det kommer att få dig att sova bättre och göra så att du känner dig mer lugn och avslappnad.

Positiva effekter på vårt immunsystem

Värme kan ha en positiv effekt på vårt immunförsvar, och regelbunden värmeexponering kan avsevärt minska risken för förkylning och influensa. Eftersom värmen ökar blodcirkulationen och stimulerar produktionen av vita blodkroppar, hjälper det till att skydda våra kroppar mot virala och bakteriella attacker.

Kan göra underverk för din hud

Regelbundna ångbad kan ha stor effekt på din hud. Värmen, svettningen och den ökade cirkulationen stimulerar produktionen av kollagen och rengör huden på djupet. Femton minuter i ångrummet räcker för att öppna porerna, öka svettningen, stimulera blodcirkulationen och eliminera toxiner.