Infraröd värme - det energisnåla alternativet

IR-Sauna-Blog

Tillsammans med de många hälsofördelarna med infraröd värme är energieffektiviteten ytterligare ett incitament att investera i en IR-bastu. Infraröd teknik använder mindre el än många andra vanliga hushållsapparater.

Samma upplevelse, lägre temperatur
Upplevelsen av värmen är starkare i ett IR-rum, det är inte bara luften som värmer kroppen utan även värmestrålningen från IR-panelerna. Därför behöver du värma en traditionell bastu till en högre temperatur för att få samma värmekänsla.


Effektiv i tid och energi
Jämfört med en traditionell bastu är den infraröda värmens syfte inte att värma luften, utan istället att värma upp det organiska materialet i rummet. Precis som solen kan värma en kall vinterdag är IR-panelerna inte beroende av att luften är varm. Och eftersom du inte väntar på att en infraröd kabin ska värmas upp kan du dra nytta av dess fördelar direkt! 

Traditionell bastu VS Infraröd
Traditionell bastu används normalt i temperaturer mellan 65-90 grader, med ett genomsnittligt bastubad på 1 timme. Ett mindre basturum förbrukar vanligtvis ca 4-5kWh, beroende på storlek, konstruktion och önskad temperatur. Ett Tylösand IR-rum behöver ca. 1,5-2kWh för 1 timmes användning i jämförelse.

 

IR-banner-website

Utforska infraröd bastu