Varför Hotel Tylösand valde Tylösand infrakabiner

Hotel Tylösand är beläget vid sydvästra Sveriges kust och är ett av landets ledande spahotell. Hotellet är känt för att erbjuda aktiva fritidsaktiviteter och ett unikt tillvägagångssätt för hälsa och välmående. Deras nya initiativ är en ny behandling kallad biohacking. I biohacking ingår IR-behandling, laserbehandlingar och LEDmasker. De valde Tylösands kabiner för IR-behandlingar.

Anette Rolfsson, hotellets biohackkoordinator förklarar:

”Jag har arbetat med IR-behandlingar i ungefär två år på en annan spa-anläggning här i Halmstad, men de använde det mer som en rehabiliteringsteknik. Här vill vi använda IR för både återhämtning och inre och yttre skönhet.Vi valde IR som en behandling eftersom det är en del av vårt biohack-koncept och vi förstår också hur populärt det är just nu. “Naturligtvis vill vi vara en av de första spaanläggningarna i Sverige som använder IR som behandling.”

Hur fungerar det? Vad är fördelarna?
Anette förklarar att det inte alls är komplicerat. Hotellgäster kan välja antingen en 25- eller 50-minuters behandling som kan bokas för gäster och personer som vill njuta av IR.De erbjuds också ett detox te för extra rensning av slaggprodukter i kroppen.

”Infraröda kabiner är bra för både insidan och utsidan”, säger Anette. ”Det har en rengörande effekt på huden, hjälper dig att slappna av och i vissa fall hjälper det dig att sova bättre. Det är en perfekt behandling efter ett träningspass för bättre muskelåterhämtning. ”

När ska jag gå på en infrabehandling? Efter sport? Rehab?
Anette tycker att du alltid ska använda IR efter träning och när som helst du vill koppla av. ”Jag har sett en trend att människor som tränar padel, crossfi t, tennis, fotboll etc., använder det som en återhämtningsbehandling. Vi har också människor som använder det som en skönhetsbehandling. Människor i alla åldrar kommer till oss för att njuta av IR-behandling.”

Varför valde ni IR-kabiner från Tylö?
Anette tvekade inte att svara på frågan: ”Det var självklart eftersom vi använder Tylös andra bastuprodukter i vårt spa, och vi är mycket nöjda med dem. De är ett lokalt företag som tillverkar högkvalitativa produkter.”

Nämn tre saker som sammanfattar IR-upplevelsen
Enligt Anette: Avslappnande, lugnande, rengörande.

Anette anser att man borde använda en IR-kabin regelbundet för bästa effekt. ”Det som är bra med Tylös IR-kabiner är att du kan ansluta till Bluetooth och välja din egen musik. Det gör upplevelsen mysigare och trevligare. Jag rekommenderar alla att prova. Jag vet att de kommer att älska det. ”