4 tips för en lyckad sommarsemester!

Tylösand strand

Sommaren är precis runt hörnet och det är snart dags för sommarsemester. Semester innebär att koppla av och umgås med vänner och familj. Men ibland kan en semester vara mycket stressande, och kanske har du inte tid att varva ner och bara koppla av. Vi har därför listat fyra tips för en stressfri semester!

Koppla ifrån och stäng av telefonen
Lämna din telefon hemma och var mer i stunden. Eller åtminstone logga ut från sociala medier och stäng av alla aviseringar så att du kan njuta av din semester utan några distraktioner.

Öva på mindfulness
Medveten närvaro, eller mindfulness som det heter på engelska, är ett fantastiskt verktyg för att hantera och reducera stress. Att vara medvetet närvarande är att notera allt som händer, utan att värdera det. Att acceptera det innevarande ögonblicket, oavsett vad det innebär. Regnar det? Du behöver inte svära och bli irriterad. Du kan också bara blunda, notera att det regnar och acceptera det. En medvetetet närvarande och accepterande attityd kan ha en revolutionerande effekt på humöret, och smittar dessutom av sig på omgivningen.

sauna_yoga_easy_pose

Släpp perfektionismen
Du behöver inte göra allt. Känns det betungande att laga massa mat? Strunta i det! Ingen har dött av en kvarglömd dammråtta här och där, och det är ingen annan än du själv som förväntar sig Instagram-dukningar och komplicerade menyer. Lite röra är bara mänskligt.

Basta mer!
Semester betyder bastutid! Dra nytta av bastun och njut av alla härliga hälsofördelar. Ju mer du bastu, desto mer avslappnad blir du. Det är verkligen så enkelt.

Vi önskar dig en härlig sommarsemester!